19 Şubat 2009 Perşembe

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN LAHANA YİYİN

Beyaz mor veya kara lahana fark etmez.İçerisinde bol miktarda potasyum,sodyum,kalsiyum,fosfor,magnezyum,demir,B,C,E vitamini bulunur. Besin değeri çok yüksek olan bir sebzedir.Çiğ olarak yenilmesi çok faydalıdır.Göğsü yumuşatır,öksürüğü söktürür,sindirimi kolaydır.Lahana kanı temizler,bol alyuvar yapımını sağlar.Bu nedenle kansızlığa şifadır.
Lahananın tabii hali ve yaprakları ihtibari ile mide ve bağırsak kanserine ve kemoterapi ve radyoterapiden sonra kür olarak kullanılması halinde,vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.Kan dolaşımını düzenler,sarılık ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.Şeker ve romatizma hastaları için de çok faydalı olduğu bilinen lahana bol arsenik,kükürt ve vitaminler ile kanı temizleyip,cildi güzelleştirir.Bol idrar söktürür.Vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrar ile dışarı atar.

-Guatr hastası olanlar lahanayı fazla tüketmemelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com