31 Mart 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


1 baş kereviz(yaklaşık yarım kiloluk),tekerlek dogranmış(yaprakları da kullanın)
1 orta boy soğan,(yemeklik doğrayın)
1-2 havuç,(yuvarlak doğrayın)
2-3 patates,(tekerlek doğrayın)
1 portakalın suyu,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 kesme şeker,
1 çay kaşığı tuz.
En alta zeytinyağ,soğan sonra sırayla,kereviz,havuç ve patatesi koyup üstüne portakal suyunu ,tuz ve şerini koyduğunuz düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.Herşey çiğden tek tek kavurmadan yaklaşık 15 -20 dakikada orta harlı ateşte pişirdikten sonra ılık veya soğuk olarak tüketin.Zeytinyağlı Taze Fasülye en sevdiğimdi eskiden,kerevizle tanışana kadar..

*Kerevizi mutfağınızdan eksik etmeyin
*Kerevizin siroz hastalığını önleyici özelliğinin olması nedeniyle, siroza dönüşebilme riski olan örneğin hepatit B ve hepatit C hastalarının ve de alkol kullanma alışkanlığı olanların bu sebzeyi haftada en az bir defa kereviz tüketmeleriyle siroza yakalanma veya dönüşme riskini büyük ölçüde engellenmiş olacaktır.
* Karaciğer metabolizması sağlıksız çalışanların veya karaciğer yorgunluğu olanların kerevizi mutfaklarından eksik etmemelerini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com