20 Nisan 2009 Pazartesi

SEBZE VE MEYVELERLE İLGİLİ PÜF NOKTALARI

Sebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları
- Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
- Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin.
- Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
- Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için, 1 dakika sıcak suda bıraktıktan sonra soğuk suya koyun.
- Domates salçasının bozulmaması için, salçanın üzerine sıvıyağ dökün ya da buzlukta saklayın.
- Patatesi haşlarken dağılmaması için, suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
- Patateslerin çıtır çıtır kızarması için, kızgın yağda kızartın ya da yağa 2 - 3 damla limon sıkın.
- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, musluğu açık bırakın veya sakız çiğneyin.
- Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Zarını soymakta yarar var. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.

Meyvelerle İlgili Püf Noktaları
- Şeftalinin kabuklarını kolay soyabilmek için, birkaç saniye sıcak suya batırın.
- Limonun suyunu iyi çıkarması için, kesmeden önce birkaç dakika sıcak suda bekletin.
- Kesik limonun kurumaması için, küçük bir tabağa su koyup, limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com