18 Ocak 2012 Çarşamba

KEREVİZ SEVERLER AKŞAMA BUYURSUN

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ


1 baş kereviz(yaklaşık yarım kiloluk),tekerlek dogranmış(yaprakları da kullanın)
1 orta boy soğan,(yemeklik doğrayın)
1-2 havuç,(tekerlek doğrayın)
2-3 patates,  (''            '')
1 portakalın suyu,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 kesme şeker,
1 çay kaşığı tuz.
En alta zeytinyağı,soğan sonra sırayla,kereviz,havuç ve patatesi koyup üstüne portakal suyunu ,tuz ve şekerini koyduğunuz düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.Herşey çiğden tek tek kavurmadan yaklaşık 15 -20 dakikada orta harlı ateşte pişirdikten sonra ılık veya soğuk olarak tüketin.
Zeytinyağlı Taze Fasülye en sevdiğimdi eskiden,kerevizle tanışana kadar..

*Kerevizi mutfağınızdan eksik etmeyin.

*Kerevizin siroz hastalığını önleyici özelliğinin olması nedeniyle, siroza dönüşebilme riski olan örneğin hepatit B ve hepatit C hastalarının ve de alkol kullanma alışkanlığı olanların bu sebzeyi haftada en az bir defa kereviz tüketmeleriyle siroza yakalanma veya dönüşme riskini büyük ölçüde engellenmiş olacaktır.

* Karaciğer metabolizması sağlıksız çalışanların veya karaciğer yorgunluğu olanların kerevizi mutfaklarından eksik etmemelerini öneririm.

2 yorum:

  1. BAYILIRIM KEREVİZE, ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  2. bayılırımmmm olsada yesek valla mis misss

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com