2 Nisan 2012 Pazartesi

KALP ŞEKİLLİ ETİMEK TATLISI

1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti:
1 bardak su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez


 İrmikli muhallebisi:

1 su bardağı su
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı irmik

Üstü için:
1 poşet krem şanti ve 1 su bardağı süt
Vanilya - Hindistan cevizi rendesi

-Etimekleri derinliği olan dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde yerleştiriyoruz.
-Pekmez, su ve toz şeker üçlüsünü kaynatıp kıvamlı bir şerbet yapıyoruz.
-Etimeklerin üzerine şerbeti döküyoruz.
-Şeker, süt ve irmiği muhallebi gibi pişirip, piştikten sonra içine bir miktar vanilya katıyoruz.
-İrmikli muhallebiyi etimeklerin üzerine düzgünce yayıp 1 saat kadar soğumasını bekliyoruz.
-1 su bardağı süt ile kremşantiyi hazırlayıp soğuyan kremanın üzerine sürüyoruz.
-Üzerini hindistan cevizi ile kaplıyoruz.
-Şekilli kalıplarla keserek servis yapıyoruz.
(Facebook'tan alıntıdır-yemek süsleme sanatı )

3 yorum:

  1. Ellerine saglik canin ,severim bu tatliyi hafif ve lezetlidir.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hemen başlamak istedim yemeğe nefis gözüküyor çünkü ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Etimek tatlıısna bayılırımmmm şekilde süper olmuş :D

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com