23 Haziran 2012 Cumartesi

KOLAY KAZANDİBİ

MALZEMELER:
 5 su bardağı süt ,
1,5 çay bardağı (150 gr) şeker,
 4 çorba kaşığı (60 gr) pirinç unu ,
2 çorba kaşığı (30 gr) nişasta ,
Tepsi için 1 çorba kaşığı margarin ,2 çorba kaşığı şeker .
HAZIRLANIŞI:
Koyu bir muhallebi yapılır. Tepsi tereyağı veya margarinle yağlanıp şeker serpilir. Muhallebiden 2-3 kepçe tepsiye dökülüp ocak üzerinde muhallebi tepsiye kızarmış olarak tutturulur. Geri kalan muhallebi üzerine dökülüp soğutulur. Aradan bir gece geçmesi gerekir. Bir spatüla yardımıyla tepsiden alıp tabağa ters çevirerek servis yapılır

1 yorum:

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com