17 Ağustos 2012 Cuma

LEZZETİ TAŞMIŞ POĞAÇASI


Malzemeler:
1.5 su bardağı ayıklanmış zeytin,
1.5 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
1.5 çorba kaşığı şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerine sürülecek)
5 su bardağı un,
1 küçük paket yaş maya
Yoğurma kabınıza önce ılıksütü koyarak içerisinde mayayı elinizle iyice eritin.Sonra sıvıyağ ve ardından tüm malzemeleri koyarak unu ise bardak bardak iyice yoğurarak ilave edin.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Kıvamı bulması için iyice yoğurun.Ardından kabın üzerini temiz bir bezle örterek 45 dak.mayalanmaya bırakın.Ilık bir yer olması işinizi kolaylaştırır.Bu arada zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayabilirsiniz(büyük marketlerde çekirdeksiz,halka doğranmış siyah zeytin satılıyor)Bunun bir pratik yolu var,zeytini önce baş parmağınızla bastırarak ezerseniz çekirdeğinden daha kolay ayrılıyor.Daha sonra mayalanmış hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine 2-3 zeytin koyup şekil verin.Hepsi bitince bir yarım saat de tepsi mayasının gelmesi için bekletirseniz pofuduk pofuduk oluyorlar.Ardından üstlerine fırça yardımıyla yumurta sürüp kızgın fırına veriyoruz.Altı üstü kızarınca fırından çıkartın.Fırında beklerse sertleşirler.Saklama kaplarında 10 gün tazeliğini koruyor.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin

FEEDJIT Live Traffic Feed

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Blog Arşivi

Sesli Sozluk: Seslisozluk.com

Antalya'da Yaşamı Kolaylaştıralım

Ev yemeği istiyorum,
Evime temizlikçi bayan arıyorum,
Evime gelsin kuaför,manikür,pedikür,

Mail atmanız yeterli tüm hizmetler kapınızda...
ozgurvahide@hotmail.com